Zonat e shikimit publik për rrugën e kortezhit funeral të Mbretëreshës janë tashmë plot, tha Bashkia të hënën në mëngjes.

Pak pas orës 9:10 të mëngjesit të së hënës, të gjitha zonat e shikimit të procesionit që shënojnë rrugën nga Westminster Abbey në Wellington Arch, pas The Mall dhe Buckingham Palace, u deklaruan të plota. Nuk do të ketë hyrje për të ardhurit e rinj.

Turmat që mbërrijnë për të parë funeralin shtetëror të Mbretëreshës po dërgohen në Hyde Park ku mund të shikojnë ngjarjen historike në katër ekrane të mëdha të instaluara posaçërisht për këtë rast.

Më shumë se 100,000 njerëz pritet të shikojnë funeralin e Mbretëreshës nga parku qendror i Londrës, me një mbikëqyrës të faqes që i tha MailOnline se numri i spektatorëve mund ‘lehtë’ të tejkalojë 62,000 që treguan për të parë dasmën e Harry dhe Meghan në 2018.

Vjen pasi dhjetëra mijëra njerëz tashmë janë rreshtuar në rrugët e Londrës dhe Windsor këtë mëngjes për t’i thënë lamtumirën e fundit Mbretëreshës Elizabeth II përpara funeralit të saj shtetëror.

Shumë kaluan një natë të ftohtë jashtë, ndërsa kampuan përgjatë The Mall për të rezervuar pikat kryesore të shikimit për procesionin e funeralit të monarkut të ndjerë, ndërsa dhjetëra mijëra udhëtuan drejt kryeqytetit herët në mëngjes të hënën.

Anëtarët e publikut zunë pozicione përgjatë rrugës nga Westminster Hall në Westminster Abbey, ku Madhëria e Saj do të fillojë udhëtimin e saj të fundit në një karrocë armësh prej dy tonësh e gjysmë të tërhequr nga 98 marinarë të Marinës Mbretërore.

Sidoqoftë, turmave u është thënë se të gjitha zonat e shikimit publik për procesionin e varrimit të Mbretëreshës janë plot, sipas Bashkisë, dhe po dërgohen në Hyde Park ku mund të shikojnë funeralin shtetëror të Mbretëreshës në katër ekrane të mëdha të instaluara për këtë rast.

Leave a Reply